Beyza Altunpa, BOTAŞ'ı Şampiyonluğa Taşıdı

Beyza Altunpa, BOTAŞ

Botaş Spor basketbol takımının değişmez oyuncusu milli sporcumuz Ceylin Beyza Altunpa, son saniye basketi ile takımını şampiyonluğa taşıdı.

Serinhisar merkez Atatürk Ortaokulu basketbol takımında başlayan serüveni Ankara'ya taşıyan Altunpa, Botaş Basketbol Takımına transfer olmuştu. 2020/2021 yılı Garanti BB gençler liginde oynayan Botaş, grubunu birinci olarak bitirerek play-off turuna kaldı. 

 

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun bu yıl ilk defa düzenlediğini şampiyona oldukça çekişmeli maçlara sahne oldu. Yarı finalde Galatasaray basketbol takımını elemeyi başaran Botaş, finalde Çankaya Üniversitesi'nin rakibi oldu. 53-54 skorla maçın son anlarına giren Botaş, milli sporcumuz Serinhisarlı Ceylin Beyza Altunpa'nın son atışının sayıya dönüşmesi ve rakibin atağında yaptığı top çalma ile şampiyonluğa ulaştı. “Öğrencimiz ve takımımızın önemli oyuncularından biri olan Ceylin Beyza Altunpa ile gurur duyuyoruz” diye duygularını aktaran Serinhisar Atatürk Ortaokulu Müdürü Ali Kaygın, “Okulumuz basketbol takımının 3 yıl üst üste il şampiyonu olmasında önemli bir katkısı olan Beyza Altunpa şimdi Botaş Spor takımının ayrılmaz bir parçası olmuştur. Bu başarısı onu aynı zamanda A milli takımının yolunu açmıştır. 2 Temmuz'da A milli takım kampına çağırılması bunu göstermiştir” dedi.

 

Öte yandan Ceylin maçı 5 sayı, 15 rebound ve 6 top çalma ile tamamladı.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu