Başaramadılar, Başaramayacaklar!

Başaramadılar, Başaramayacaklar!

Serinhisar Ülkü Ocakları'nın düzenlediği Çanakkale Şehitlerini anma gecesi büyük ilgi gördü.

Programa Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, Denizli Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Halil Eşme, Acıpayam Ocak Başkanı Ali Çağırgan, Belediye Başkan Adayı Şeref Turhan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda, şiir dinletileri, sinevizyon gösterisi, Çanakkale Savaşı'nda yaşanmış olayların yanı sıra oratoryo gösterisi de sunuldu.

 

Anma Gecesinde bir konuşma yapan Serinhisar Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Arslan,  “Biz bugün burada bir daha dönmemek üzere gidenlerin, tarihin şahit olduğu en şerefli kahramanları, Çanakkale Şehitlerini anmak üzere huzurunuzdayız.
Bundan bir asır önce, bizden önce giden birileri o coğrafya parçasını vatan yaptılar.

 

Eğer bir toprak kanla yoğrulmuşsa, bedeli canla ödenmişse artık adı vatandır.
Ama onlar ilk defa 1915 yılında gelmediler, onlar 1071'den beri geliyorlar. Bin yıldır Türk Milletini bu topraklardan atmak için geliyorlar..
Başaramadılar, Başaramayacaklar…
Şuan hepimiz ciğerlerimize bu nefesi çekiyorsak, Unutmayın ki; birileri nefesini feda ettiği içindir.

 

O yüzden nerden geldiğimizi iyi bilmemiz gerekiyor.
Kimileri çocuk yaştaydı, ailesini bırakıp gitti, kimileri çocuklarını bırakıp gitti, yüz binlerce vatan evladı canlarını hiç düşünmeden toprağa verdi.
Yüce Allah diyor ki; Onlara ölü demeyiniz, onlar diridirler… Eminim ki, şuan buradalar, bizi izliyorlar. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu