AVERİ, “BU ŞARTLARDA BAL LİGİNİ OYNATMAK İNTİHARDIR”

AVERİ, “BU ŞARTLARDA  BAL LİGİNİ OYNATMAK İNTİHARDIR”

Serinhisarspor Kulübü Onursal Başkanı Şükrü Averi, “Türkiye Futbol Federasyonu elini taşın altına koyarak karar vermesi gerekir” diyerek BAL Liginin oynatılmaması gerektiğini aktardı.

Geçtiğimiz günlerde Serinhisarspor Onursal Başkanı Şükrü Averi'nin sosyal medyada yapmış olduğu oldukça tepki çeken “COVID-19 salgın hastalığından dolayı futbolcuların sağlığını düşündüğüm için BAL ligi maçlarına çıkmayacağız” şeklindeki kararından sonra “Serinhisarspor olarak Bölgesel Amatör Lig'e katılmayacağımızı belirtmiş gibi bir algı oldu. Bu karar sanki benim kararım gibi karşılandı” diyerek açıklamasına başlayan Averi, “Ben kulübün onursal başkanıyım. Sadece Kulüp Başkanımız Ayhan Özel kardeşim, kamuoyunda bir açıklamada bulunmuş. Ben sadece kendi fikrimi beyan ettim. Yönetim olarak arkadaşlar istişare eder ve kararlarını verirler. Ama ben yine belirtiyorum. BAL ligini oynatmak bu şartlarda bir intihardır. Federasyonun elini taşın altına koyarak karar vermesi gerekir. BAL ligine çıkmış takımların çoğu bu şartları karşılayamaz.

 

Yine iddia ediyorum. Bu yükü kaldıramazlar. 268 takım var. Bu kulüplerin %70'i maddi imkânsızlıklar içinde. BAL ligine bir kaynak sağlanmazsa bu lig yok olup gidecek ve ileri yıllarda takımlar yok olup gidecekler. Bu olanaklar karşısında takımların giderlerine koronavirüs test ücreti ek olarak eklenmiş olacak. Var olan belli giderler var zaten.  Bunları karşılamayan biz gibi küçük kulüpler var ve Koronavirüs sorumluluğu yüksek bir hastalık. Biz önce insan sağlığı diyoruz. Bir sürü kulübün tesis sorunu var. İmkânları oldukça dar. Federasyon, BAL ligindeki COVID-19 sorumluluğunu alsın, bizlerde oynayalım. 'Katılım ücretini yatırın, sonra bakacağız' demek zaten belli başlı bir muamma. Nasıl bir lig olacak? Şartları belirtirsin. O zaman takımların karar vermesi daha basit olur.

 

Ocak'ta oynanıp oynanmamasına karar vereceksin. Verdin. 45 gün hazırlanma süresi dedin. Marta maçları başlattın. Bu ay kış ayı. Hastalıkların çok olduğu bir mevsim-deyiz. Birde bunu ekleyelim. Bunun üstüne bunlar birer etken. Bir sürü dedikodu dolaşıyor. Tek maçlı sistem, tek devre diye. Bu sistemde yanlış. Sadece iş yapmış görünmek için bu kadar futbolcunun hayatını riske atmak doğru değildir. Bu benim naçizane fikrimdir” diyerek BAL Ligi hakkında duygu ve düşüncelerini aktardı. 



  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu