AŞI ÇALIŞMALARI BÜTÜN HIZIYLA DEVAM EDİYOR

AŞI ÇALIŞMALARI BÜTÜN HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Serinhisar Devlet Hastanesi ve Ertuğrul Ekiz 6 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde başlatılan COVID-19'a yönelik aşı çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor.

Sağlık çalışanları ile start alan aşılama işlemleri 65 yaş ve üzerine kadar geldi. 90 yaşın üstündeki vatandaşların öncelik tanındığı uygulama sonunda 85-75 yaşındaki tüm vatandaşların ilk doz aşılama işlemleri bitirildi. Şimdiki aşamada ise 65 yaş ve üzeri vatandaşlar aşılarını olmaya başladılar. Bugüne kadar 2 binin üzerinde bir rakama ulaşıldığını belirten yetkililer, “Belirli bir esas çerçevesinde aşılama uygulaması devam edecek” açıklamasında bulundular ve şu hususları dile getirdiler;

“Bireylerin sorunsuz bir şekilde aşılarını olmaları için randevu almaları gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı bünyesindeki 182 No'lu hattı kullanarak bu işlemi anında yapmaları mümkündür. Bunun yanında MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) marifetiyle randevu alınabilir. Sağlık çalışanları ve 90 yaş üstü vatandaşlara yönelik 2. doz aşıların hazır olduğunu ekleyen yetkililer, “Bakıma muhtaç ve evinde yatan kişiler de yaş sınırlaması yoktur. Müracaatları halinde aşıları evlerinde yapılmaktadır” denildi.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu