ARAÇ MUAYENELERİNDE GECİKME BEDELİ ALINMAYACAK

ARAÇ MUAYENELERİNDE  GECİKME BEDELİ ALINMAYACAK

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen Koronavirüs salgını nedeniyle, araç muayenelerinde gecikme bedelinin alınmayacağı belirtildi.

Muayene süresi geçirilen her ay için ücretin %5 fazlası ile tahsil edilen gecikme bedelleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yayınlamış olduğu genelgeyle 3 aylık süre kapsamında alınmayacağı duyuruldu.

 

3 aylık süre içinde muayenelerini gerçekleştirmeyen araç sahipleri süre bitiminden sonra ilk 45 gün içerisinde muayenelerini gerçekleştirebilecekler. Bakanlıkça gerek duyulması durumunda bu sürenin uzatılabileceği hükmüne yer verildi. Bu hükümler çerçevesinde yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 03 Nisan 2020 tarihinden 03 Temmuz 2020 (saat 23.59) tarihine kadar olan sürede muayenesi dolan taşıtların, 17 Ağustos 2020 (saat 23.59) tarihine kadar muayenesinin yaptırılması halinde gecikme bedeli alınmayacağı söylenirken, belirtilen tarihler içinde muayenelerini yaptıran vatandaşlardan sadece 03 Nisan 2020 tarihinden önceki gecikme bedelleri tahsil edilecek.

 

03 Temmuz 2020 tarihinden sonra muayene yaptıranlar ise hem Nisan ayının öncesi hem de Temmuz ayının sonrası gecikme bedellerini ödeyecekler. Ayrıca muayene tekrarı hakkı bulunan motorlu taşıt sahipleri, 17 Ağustos 2020 tarihi gün bitimine kadar bu haklarını kullanabilecekler. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan araç sahipleri ise 22 Nisan 2020 tarihinden itibaren bu hükümlere tabiî tutulacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu imzasıyla yayınlanan genelgede duyurulan tarihler arasında araçlara idari yaptırım uygulanmayacağı belirtildi.



  • Çarşamba 26.2 ° / 9.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı