Anadolu Lisesinde Doç.Dr. Özgür Kasım Aydemir Konferans Verdi

Anadolu Lisesinde Doç.Dr. Özgür Kasım Aydemir Konferans Verdi

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Vizyon Eğitim Belgesi kapsamında Hâmi Projesi uygulamasında Serinhisar Anadolu Lisesi öğrencileri ve Özel Final Akademi Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik olarak Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ?

Aydemir, "Televizyonlardaki çocuk kanallarına baktığımızda üstü kapalı şekilde çocuklarımızın bilinci etkilenmeye çalışılıyor. Dil edinimi 4 yaşına kadar tamamlanmaktadır. Dikkat edin dil öğrenimi demiyorum dil edinimi diyorum yani insanın dünyayı anlama, tasavvur etme yeteneği 4 yaşında tamamlanıyor ve bu anladığı şekilde yaşamını devam ettiriyor. Peki çocuk kanallarında ne gibi tehlike var diyorsanız hemen söyleyeyim. Herhangi bir çizgi filme bakıyoruz kahramanlarının adı Matta, Markos, Luka, Yuhanna. Peki bu isimler kime ait? 4 kanonik İncil’e ithafen yazarlarına ait. Yani Müslüman Türk çocuğuna alt alta İncil isimleri empoze diliyor. Bunu bilen hangi ana-baba bu duruma müsaade eder?

 

Bu sebeple çocuklarımızım, kardeşlerimizin izlediği tüm programlara dikkat etmeliyiz" dedi. Konferansın bitiminde Okul Müdürü Muhammet GÜLEÇ de " Hâmi Projesi vesilesiyle üniversitelerimizden değerli hocalarımız bizleri hayata ve yaşama dair değişik konularda bilgilendirmektedir. Bizler yaratılmışların en üstünü olan insanı eğitmekle görevli öğretmenler olarak görevimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize faydalı olan her şeyi öğretmek ve zararlı olan şeylerden de kaçındırmaktır. Değerli hocamıza Türk kültürünü anlamamızda ve onu yıkmaya yönelik faaliyetlerin farkında olmamızı sağlamasındaki katkılarından dolayı teşekkür ederiz" dedi.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu