112 Unsurlarının Prosedür Sevdası Önlensin

112 Unsurlarının Prosedür Sevdası Önlensin

Nazmi Davulcu, babası Hüseyin Davulcu’nun ölümünde 112'nin ihmali olduğunu iddia etti.

S.S Serinhisar Kamyoncular ve Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Davulcu'nun kalp krizi geçirmesi sonucu hayatını kaybettiğini söyleyen oğlu Nazmi Davulcu, “112 unsurları biraz daha anlayışlı biraz daha ihtimamlı davranmış olsaydı belki bunları konuşmayacak hayatını yitiren babam Hüseyin Davulcu aramızda olmaya devam edecekti. Takdiri ilahi inancımız sonsuzdur ancak yaşanananları da kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” dedi ve o günkü olayları şöyle dile getirdi: 

 

“23 05 2021 günü saat 23.05 sıralarında babam Hüseyin Davulcu rahatsızlandı. Ben hemen 112'yi aradım ve yardım istedim. Konum bulunamadı diye geri döndüler. Her seferinde hastanın durumu hakkında birçok soru soruldu ve vakit kaybı oldu. 
Kendi aracımla 112 birimine gittim ve evimizin 200 metre ileride olduğunu ve hemen gitmemiz gerektiğini söyledim. Burada birçok lüzumsuz ve gereksiz şeyler konuşuldu. Merkezden bilgi gelmeden hareket edemeyeceklerini söylediler. Beklemenin bir manası olmadığı düşüncesiyle tekrar eve dönerek kendi aracımla yola çıkmak zorunda kaldım” diye sözlerini sürdüren Nazmi Davulcu, Denizli istikametine doğru yaklaşık 10 kilometre gittikten sonra beni aradılar ve olduğum yerde beklememi istediler. Hastamızı kaybetmek korkusuyla yola devam ettim ve hastaneye ulaştık. Babam Hüseyin Davulcu'yu hemen yoğun bakıma aldılar ama ne yazık ki ertesi gün saat 14.00 sıralarında babamı kaybettik.

 

112 unsurlarının görevini yapmadığını düşünüyorum. Daha bu görevi kötüye kullandıklarını iddia ediyorum. İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı. Daha önce de Serinhisar'da bu tip olayların yaşandığını ve 112 acil servis aracının prosedür merakı yüzünden olay mahalline geç intikal ettiği konuşuluyordu. Durumu CİMER vasıtasıyla ilgililere aktardık. Sağlık Bakanlığını da bilgilendirdik. Aile olarak bu olumsuzluk bizim başımıza geldi, bundan sonra böyle olumsuzlukların ortaya çıkmamasını istiyoruz” dedi.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.2 ° / 9.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.7 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu